Dagelijks Bestuur


Wies Nijs

Oprichter

 

 

Hoi! 

Even voorstellen:

Mijn naam is Wies Nijs, 23 jaar oud, en werkzaam bij een orthopedagogisch centrum in Amsterdam.

Daarnaast heb ik in 2017 stichting Akaana ('little child') opgericht samen met een Ugandees/Nederlands team. 

De mensen, de cultuur, het werk, de kinderen... het maakt me zo gelukkig en dat enthousiasme wil ik overbrengen op de mensen en kinderen in dit project. Ik zal mij voor 100% inzetten om dit plan tot een succes te maken omdat ik weet dat het nodig is! 

 

T: +31653536011

M: wies.nijs@xs4all.nl   

 


Senkayi Ronald

Mede oprichter

 

 

Senkayi Ronald (Ronnie) is een ervaringsdeskundige als het gaat om het leven als straatkind.

Zijn verhaal: 

Toen ik 7 maanden was heeft mijn moeder mij achtergelaten en mijn vader was al niet meer in beeld. Het enige wat ik over hem weet is dat hij overleed toen ik 9 jaar was. Mijn tante heeft mij gevonden in een schuur en de zorg op zich genomen. Als je in onze cultuur opgroeit bij iemand anders dan je eigen ouders dan word je behandeld als een soort slaaf. Als je iets doet wat niet mag krijg je een pak slaag. Dat is de realiteit waarin ik en vele anderen zijn opgegroeid. Op mijn 14e is het huis van mijn tante afgebrand en ik heb daar toen de schuld van gekregen. Ze heeft mij uit huis gezet. Van mijn 14e tot mijn 17e heb ik op straat geleefd en geprobeerd geld te sparen, door te bedelen, auto's te wassen, zand te scheppen enz. Ik wilde namelijk graag een Boda Boda (dit is een scooter waarop je mensen kan vervoeren) om mijn geld te kunnen verdienen. Na 2,5 jaar had ik precies genoeg (1000$) gespaard om een Boda Boda te kunnen kopen. Hierdoor heb ik een huisje kunnen huren en was ik van de straat af. Ook heb ik een safari bedrijf opgezet en dat wordt steeds groter. Onder andere door mijn leven op straat wil ik graag iets doen voor deze doelgroep. 3 jaar geleden ben ik begonnen om af en toe te koken voor deze kinderen en ben heel erg dankbaar en blij dat ik sommige straatkinderen kan helpen. Het zou zo mooi zijn als we dit project kunnen doorzetten en uitbreiden!

Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb meegemaakt omdat dat mij heeft gevormd tot wie ik nu ben..

God bless you.

 

T: +256788048210

M: foxadventures@outlook.com 


Toezichthouders


Ruud Nijs

Penningmeester

 

 

 

Ik zal het contact in Nederland bewaken en zorgen dat het geld op de juiste bestemming komt.

 

T: +31622413774

M: ruud.nijs@inclsive.nl 

 


Saskia Kranendonk

Secretaris

 

 

 

Saskia heeft veel ervaring in markering en PR.

 

T: +31613135144

M: saskia.kranendonk.kic@gmail.com Alle bestuursleden zetten zich op vrijwillige basis in voor de stichting! Alleen Wies Nijs krijgt een vergoeding voor levensonderhoud.