Dagelijks Bestuur

Het dagelijkse bestuur organiseert de tweewekelijkse Street Kids Days en zorgt dat in Uganda alles in goede banen loopt. 


Wies Nijs

Oprichter

 

Hoi! 

Even voorstellen:

Mijn naam is Wies Nijs, 26 jaar oud, en werkzaam bij een orthopedagogisch centrum in Amsterdam.

Daarnaast heb ik in 2018 stichting Akaana ('little child') opgericht samen met een Ugandees/Nederlands team. 

De mensen, de cultuur, het werk, de kinderen... het maakt me zo gelukkig en dat enthousiasme wil ik overbrengen op de mensen en kinderen in dit project. Ik zal mij voor 100% inzetten om dit project succesvol te houden omdat ik weet dat het nodig is! 

 

T: +31653536011

M: wies.nijs@xs4all.nl   

 


Senkayi Ronald

Medeoprichter

 

 

Senkayi Ronald (Ronnie) is een ervaringsdeskundige als het gaat om het leven als straatkind.

Zijn verhaal: 

"Toen ik 7 maanden was heeft mijn moeder mij achtergelaten en mijn vader was al niet meer in beeld. Het enige wat ik over hem weet is dat hij overleed toen ik 9 jaar was. Mijn tante heeft mij gevonden in een schuur en de zorg op zich genomen. Als je in onze cultuur opgroeit bij iemand anders dan je eigen ouders dan word je behandeld als een soort slaaf. Als je iets doet wat niet mag krijg je een pak slaag. Dat is de realiteit waarin ik en vele anderen zijn opgegroeid. Op mijn 14e is het huis van mijn tante afgebrand en ik heb daar toen de schuld van gekregen. Ze heeft mij uit huis gezet. Van mijn 14e tot mijn 17e heb ik op straat geleefd. Ik probeerde geld te sparen door te bedelen, auto's te wassen, zand te scheppen enz. Ik wilde namelijk graag een Boda Boda (dit is een scooter waarop je mensen kan vervoeren) om mijn geld te kunnen verdienen. Na 2,5 jaar had ik precies genoeg (1000$) gespaard om een Boda Boda te kunnen kopen. Ik kon als werk als Boda driver en had daarmee een inkomen. Hierdoor heb ik een huisje kunnen huren en was ik van de straat af. Ook heb ik een safari bedrijf opgezet en dat wordt steeds groter. Onder andere door mijn verleden op straat wil ik graag iets doen voor deze doelgroep. In 2015 ben ik begonnen om af en toe te koken voor deze kinderen. Ik ben heel erg dankbaar en blij dat ik sommige straatkinderen kan helpen. Het zou zo mooi zijn als we dit project kunnen doorzetten en uitbreiden!

Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb meegemaakt omdat dat mij heeft gevormd tot wie ik nu ben..

God bless you."

 

T: +256788048210

M: foxadventures@outlook.com 


Marvin

Lokale kracht

Marvin zorgt tijdens de Streetkids Days dat alles in goede banen loopt. Hij weet een klop op de schouder af te wisselen met een duidelijke preek. 


Nathan

Lokale kracht

Nathan zorgt dat de boodschappen zijn gedaan en de voorbereidingen voor het koken soepel verlopen. Hij weet altijd een lach op het gezicht van de kids te toveren met een grapje of een kaarttruc. 


Sylvester

Lokale kracht

Sylvester is zelf straatkind geweest en werkt al lange tijd bij meerdere projecten dus hij heeft veel ervaring met straatkinderen. Hij is altijd aanwezig met zijn enthousiasme en vrolijke noot. Hij zorgt dat de dag in goede banen loopt en spreekt veel met de kids over hun dromen en de toekomst.


Kabwai

Kok

Kabwai is opgegroeid in de sloppenwijk. Zijn droom is om chef-kok te worden en bij ons project heeft hij zijn eerste baan als kok. Hij kookt met passie en liefde voor alle kinderen tijdens de Street Kids Days.


Mama Kabwai

Van Mama Kabwai, de moeder van Kabwai, huren we de plek waar de Street Kids Days plaatsvinden. Zij helpt ons met alle huishoudelijke taken, zoals koken en afwassen.


Toezichthouders

De toezichthouders zorgen vanuit Nederland dat alles wat we in Uganda doen, mogelijk is.


Ruud Nijs

Bestuurslid

'Ik zal het contact in Nederland bewaken en zorgen dat het geld op de juiste bestemming komt.'


Benthe van Rossem

Secretaris

'Wies en ik kennen elkaar al van kleins af aan. In januari 2020 en januari 2023 ben ik langs geweest in Oeganda en heb ik het project met eigen ogen mogen zien. Super leuk om te mogen helpen deze straatkinderen te steunen! Ik zorg met name voor de communicatie naar donateurs.'


Ferdinand Voskens

Voorzitter

'Geweldig om jonge mensen met een drive te ondersteunen in hun missie om het leven van straatkinderen te verbeteren.' 


Lars Rupert

Penningmeester

'Het is superfijn dat we met Akaana met beperkte middelen zo'n grote impact kunnen hebben. Dankbaar om daar een beetje aan bij te kunnen dragen.'


Fundraising Team

Met dit team van enthousiaste vrienden van Wies en Ronnie zorgen we dat we geld ophalen om het project in Kampala te kunnen bekostigen. 

Linn van Rossem

Gijs Holland

Anoek Verdonck

Benthe van Rossem

Wies Nijs


De lokale krachten zijn in loondienst. De toezichthouders en het fundraising team zijn onbezoldigd.