Dagelijks Bestuur


Wies Nijs

Oprichter

 

 

Hoi! 

Even voorstellen:

Mijn naam is Wies Nijs, 23 jaar oud, en werkzaam bij een orthopedagogisch centrum in Amsterdam.

Daarnaast heb ik in 2017 stichting Akaana ('little child') opgericht samen met een Ugandees/Nederlands team. 

De mensen, de cultuur, het werk, de kinderen... het maakt me zo gelukkig en dat enthousiasme wil ik overbrengen op de mensen en kinderen in dit project. Ik zal mij voor 100% inzetten om dit plan tot een succes te maken omdat ik weet dat het nodig is! 

 

T: +31653536011

M: wies.nijs@xs4all.nl   

 


Senkayi Ronald

Medeoprichter

 

 

Senkayi Ronald (Ronnie) is een ervaringsdeskundige als het gaat om het leven als straatkind.

Zijn verhaal: 

Toen ik 7 maanden was heeft mijn moeder mij achtergelaten en mijn vader was al niet meer in beeld. Het enige wat ik over hem weet is dat hij overleed toen ik 9 jaar was. Mijn tante heeft mij gevonden in een schuur en de zorg op zich genomen. Als je in onze cultuur opgroeit bij iemand anders dan je eigen ouders dan word je behandeld als een soort slaaf. Als je iets doet wat niet mag krijg je een pak slaag. Dat is de realiteit waarin ik en vele anderen zijn opgegroeid. Op mijn 14e is het huis van mijn tante afgebrand en ik heb daar toen de schuld van gekregen. Ze heeft mij uit huis gezet. Van mijn 14e tot mijn 17e heb ik op straat geleefd en geprobeerd geld te sparen, door te bedelen, auto's te wassen, zand te scheppen enz. Ik wilde namelijk graag een Boda Boda (dit is een scooter waarop je mensen kan vervoeren) om mijn geld te kunnen verdienen. Na 2,5 jaar had ik precies genoeg (1000$) gespaard om een Boda Boda te kunnen kopen. Hierdoor heb ik een huisje kunnen huren en was ik van de straat af. Ook heb ik een safari bedrijf opgezet en dat wordt steeds groter. Onder andere door mijn leven op straat wil ik graag iets doen voor deze doelgroep. 3 jaar geleden ben ik begonnen om af en toe te koken voor deze kinderen en ben heel erg dankbaar en blij dat ik sommige straatkinderen kan helpen. Het zou zo mooi zijn als we dit project kunnen doorzetten en uitbreiden!

Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb meegemaakt omdat dat mij heeft gevormd tot wie ik nu ben..

God bless you.

 

T: +256788048210

M: foxadventures@outlook.com 


Marvin

Lokale kracht

Marvin zorgt tijdens de Streetkids Days dat alles in goede banen loopt. Hij weet een klop op de schouder af te wisselen met een duidelijke preek. 


Nathan

Lokale kracht

Nathan zorgt dat de boodschappen zijn gedaan en het koken soepel verloopt. Hij weet altijd een lach op het gezicht van de kids te toveren met een grapje of een kaarttruc. 


Sylvester

Lokale kracht

Sylvester werkt al lange tijd bij meerdere projecten dus heeft veel ervaring met straatkinderen. Hij is altijd aanwezig met zijn enthousiasme en vrolijke noot. 


Kabwai

Kok

Kabai kookt voor alle kinderen tijdens de Streetkids Days.


Mama Kabwai

Mama Kabwai, de moeder van Kabwai helpt ons met alle huishoudelijke taken!


Toezichthouders


Ruud Nijs

Bestuurslid

'Ik zal het contact in Nederland bewaken en zorgen dat het geld op de juiste bestemming komt.'


Benthe van Rossem

Secretaris

'Wies en ik kennen elkaar al van kleins af aan. In januari 2020 ben ik langs geweest in Oeganda en heb ik het project met eigen ogen mogen zien. Super leuk om te mogen helpen deze straatkinderen te steunen!'


Ferdinand Voskens

Voorzitter

'Geweldig om jonge mensen met een drive te ondersteunen in hun missie om het leven van straatkinderen te verbeteren.'


Lars Rupert

Penningmeester

'Het is superfijn dat we met Akaana met beperkte middelen zo'n grote impact kunnen hebben. Dankbaar om daar een beetje aan bij te kunnen dragen.'


Wies Nijs krijgt een vrijwilligersvergoeding, de lokale krachten zijn in loondienst, de toezichthouders zijn onbezoldigd.